Μαθησιακά Αντικείμενα

 • See.Touch.Learn.
  Πρόκειται για ένα σύστημα εκμάθησης με βοήθεια καρτών εικόνων, που αντικαθιστά όλες τις αντίστοιχες φυσικά κάρτες. Έχει σχεδιαστεί από επαγγελματίες ειδικά για τα άτομα με αυτισμό και άλλες ειδικές ανάγκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την παροχή εξατομικευμένων οδηγιών με τη βοήθεια καρτών εικόνων. Περιλαμβάνει ένα αρχικό σετ με εκπληκτικές, more»
 • iComm
  Η iComm είναι μια εφαρμογή που παρέχει ένα προσιτό, προσαρμόσιμο και εύχρηστο σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιεί εικόνες και λέξεις – γραπτά και προφορικά. Είναι ιδανική για παιδιά κάτω των τριών ετών έως ότου είναι σε θέση να εκφρά σουν τις ανάγκες τους μέσα από καλά σχηματισμένη ομιλία. Η iComm είναι επίσης πολύ χρήσιμη για παιδιά με more»
 • First Then Visual Schedule
  Η εφαρμογή First-Then visual schedule έχει σχεδιαστεί για τους φροντιστές, ώστε να παρέχουν υποστήριξη θετικής συμπεριφοράς. Οπτικά προγράμματα εργασιών χρησιμεύουν για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και τη μείωση του άγχους κατά τη διάρκεια της μετάβασης μεταξύ διαφόρων δραστηριοτήτων. Παρέχεται υποστήριξη θετικής συμπεριφοράς με χρήση εικόνων που δείχνουν καθημερινά γεγονότα (π.χ. πρωινή ρουτίνα ή πρόγραμμα θεραπείας) ή τα more»
 • Σειρά παιχνιδιών MEMOBILE
  Η Σειρά παιχνιδιών MEMOBILE είναι μια εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, η οποία περιέχει 3 παιχνίδια με στόχο τη διδασκαλία και έλεγχο δεξιοτήτων των μαθητών, σε ενότητες που καλύπτονται από τα σχέδια μαθημάτων του Έργου ViPi. Τα παιχνίδια βοηθούν τους εκπαιδευόμενους να μάθουν συγκεκριμένα θέματα της σειράς μαθημάτων του ViPi, βοηθούν στην more»
 • Λογισμικό πλοήγησης διαδικτύου
  Ολοκληρωμένο μάθημα σχετικά με λογισμικό πλοήγησης στο διαδίκτυο, το ποίο προσφέρεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακής εκπαίδευσης του Έργου ViPi. Μπορείτε να κάνετε δωρεάν εγγραφή στο ViPi portal και να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα, στη διεύθυνση: http://vipi-skills.eu/ATutor/admin/index.php
 • Εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά, από Jannie Teacher
  Σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια σχεδιασμένα για φορητές συσκευές βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android και/ή το iOS (για iPAD, iPhone, κτλ). Τα παιχνίδια κυρίως ασχολούνται με την εκπαίδευση στην ανάγνωση, αναγνώριση λέξεων, ζώων και άλλων ειδών, καθώς και με τη γραφή. Κατεβάστε τα παιχνίδια από τη διεύθυνση: http://jufjannie.nl/apps/
 • BioAid – Υποβοήθηση ακοής εμπνευσμένη από τη φύση/βιολογία
  Το BioAid είναι ένα Έργο που έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο αλγόριθμο υποβοήθησης της ακοής, ο οποίος μιμείται τις βιολογικές διεργασίες που γίνονται στο αυτί. Βρείτε το στη διεύθυνση: http://bioaid.org.uk/
 • RNIB – Δωρεάν προϊόντα υποστηρικτικής τεχνολογίας
  Συλλογή από προϊόντα υποστηρικτικών τεχνολογιών, που παρέχονται δωρεάν και που χρησιμοποιούνται κυρίως για πλοήγηση στο διαδίκτυο, αποστολή και λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς και για βασική διαχείριση κειμένων. Η συλλογή περιέχει προϊόντα για Windows, Mac OS X, Linux και Chrome. Η πληροφορία είναι κατηγοριοποιημένη στις εξής 5 κατηγορίες: Windows μεγέθυνση Windows ομιλία Mac OS X Linux more»
 • Επισκόπηση Προσβασιμότητας
  get your homework doneΤο αντικείμενο αυτό αποτελεί μια καλή γενική επισκόπηση σχετικά με στατιστικά για αναπηρίες, τύπους αναπηρίας, ως επίσης και προσβασιμότητα και υποστηρικτικές τεχνολογίες. Δείτε το στη σιεύθυνση: get your homework done
 • Pocket Voice Lite
  Το Pocket Voice Lite δίνει φωνή σε άτομα που δε μπορούν να μιλήσουν αλλά που χρειάζεται να ακουστούν. Για διαφορετικούς και διάφορους λόγους, κάποιο άνθρωποι δεν μπορούν να μιλήσουν ή να γίνουν κατανοητοί. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ακουστούν. Το Pocket Voice Lite αποσκοπεί στη διευκόλυνση αυτών των ανθρώπων, δίνοντας more»
 • Σύμβολα και εικονίδια Sclera
  Μια πλούσια αποθήκη από προσβάσιμα σύμβολα και εικονίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπαριστούν νόημα. Είναι εύκολη η περιήγηση στο περιεχόμενο, με τη βοήθεια αλφαβητικής ταξινόμησης αλλά και ταξινόμησης σε κατηγορίες συμβόλων. Δείτε το στη διεύθυνση: http://www.sclera.be/en/picto/overview
 • iPads για Επικοινωνία, Προσβασιμότητα, Αλφαβητισμό και Μάθηση (iΕΠΑΜ)
  Αποτελεί ένα οδηγό (σε μορφή pdf) που αποσκοπεί στην παροχή υποστήριξης σε αναγνώστες που δεν είναι κατ’ ανάγκη ειδικοί σε τεχνολογία και που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή iPad μαζί με παιδιά ή ενήλικες που έχουν κάποιας μορφής επιπλέον ανάγκες υποστήριξης, ειδικές ανάγκες εκπαίδευσης ή αναπηρίες. Οι αναγνώστες μπορεί να είναι οι γονείς, οι φροντιστές, more»
 • 20 Γρήγορες Συμβουλές για να ξεκινήσετε με το πρώτο σας iPhone
  Αποτελεί λίστα με 20 συμβουλές σχετικά με το πως πρέπει να χρησιμοποιούνται οι φορητές συσκευές iPhone. Επικεντρώνεται κυρίως στη χρήση από άτομα με δυσκολίες στην όραση. Δείτε το στη διεύθυνση: http://www.applevis.com/guides/ios/20-quick-tips-get-you-started-your-first-iphone
 • EqualEyes
  To EqualEyes είναι μια διαισθητική, προσβάσιμη και προσιτή σουίτα από μικρο-εφαρμογές φορητών συσκευών, οι οποίες  συνεργάζονται απρόσκοπτα μέσα σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον διεπαφής χρήστη. Είναι ιδανικές για άτομα με αναπηρία στην όραση, νοητικές δυσκολίες και δυσκολίες σε λεπτές κινήσεις, ως επίσης και για άτομα που αντιμετωπίζουν τα φυσικά σημάδια της γήρανσης ή που δεν είναι έμπειροι more»
 • Felt Board
  Είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη τόσο για ανοιχτού τύπου παιχνίδι φαντασίας όσο και για χρήση ως εργαλείο διδασκαλίας από γονείς και δασκάλους. Έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από γονείς, θεραπευτές και εκπαιδευτικούς, για την ενθάρρυνση της ομιλίας, ως παιχνίδι φαντασίας, για την ικανότητα επανάληψης ιστορίας, και για συζήτηση συναισθημάτων / εκφράσεων του προσώπου. Δεξιότητες λεπτών κινήσεων, καθώς και more»
 • Dexteria
  Η εφαρμογή Dexteria διαθέτει 3 δραστηριότητες οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της δεξιότητας λεπτής κίνησης και προετοιμάζουν τα παιδιά για τη γραφή. Είναι πολύ δημοφιλής στην εργοθεραπεία και κοινότητες ατόμων με αναπηρίες, λόγω της συμμετοχικής διαδραστικότητας, ευκολίας στη χρήση και χαρακτηριστικά αναφοράς κατάστασης. Η Dexteria είναι μια καθολική εφαρμογή που αγοράζετε μία φορά και τρέχει more»
 • ArtikPix
  Η εφαρμογή ArtikPix είναι μια ελκυστική εφαρμογή υποβοήθησης άρθρωσης με δραστηριότητες flashcard και ταιριάσματος, για παιδιά με προβλήματα σε καθυστέρηση ήχου ομιλίας. Δεδομένου ότι η εφαρμογή περιλαμβάνει γλώσσα φιλική για παιδιά, δεν απαιτείται ο χρήστης να είναι λογοθεραπευτής. Τα παιδιά χρησιμοποιούν την εφαρμογή ArtikPix για εξάσκηση σε ήχους, είτε ανεξάρτητα είτε με τη βοήθεια λογοθεραπευτή more»
 • Spectronics- εφαρμογές φορητών συσκευών iPhone/iPad, για βοηθητική και εναλλακτική επικοινωνία
  Συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις διάφορες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για βοηθητική και εναλλακτική επικοινωνία, για ανθρώπους με ελάχιστη ή καθόλου δυνατότητα ομιλίας. Παρέχεται επίσης λίστα από συνιστώμενες εφαρμογές.   Δείτε τα και κατεβάστε τα από: http://www.spectronicsinoz.com/article/iphoneipad-apps-for-aac
 • Εκπαιδευτικές εφαρμογές φορητών συστεκυών για παιδιά με αναπηρίες
  Διαδικτυακή πύλη που συλλέγει και προωθεί εφαρμογές βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα iOS και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, συγκεκριμένα για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Δείτε το και κατεβάστε το από: http://t.co/gwNOEVZK
 • winPenPack: Φορητή Συλλογή Λογισμικού
  Το winPenPack είναι ένα Έργο που στοχεύει στη συλλογή των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων και πιο δημοφιλών εφαρμογών λογισμικού ανοιχτού κώδικα που είναι φτιαγμένες για φορητότητα, ώστε να τις παρέχει για άμεση εκτέλεση χωρίς ανάγκη προηγούμενης εγκατάστασης, από οποιοδήποτε USB Flash Drive ή σκληρό δίσκο. Η σειρά winPenPack παρέχει ευρεία  ένα ευρύ φάσμα φορητών εφαρμογών, όπως εργαλεία more»
 • Aaron
  Το Aaron αποτελεί μια δωρεάν εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows και έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας στην επικοινωνία για παιδιά με οξύ αυτισμό. Μπορείτε να δείτε την εφαρμογή στη διεύθυνση: http://t.co/E0CX95YUxs .
 • Η Απόδραση – παιχνίδι ΤΠΕ
  Σε αυτό το Flash παιχνίδι, που είναι παρόμοιο με τη γνωστή «κρεμάλα», ο χρήστης πρέπει να μαντέψει λέξεις σχετικές με μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Η ενότητα και η υπο-ενότητα μπορούν να επιλεγούν από τον χρήστη, ώστε να επικεντρώσει την προσοχή του σε συγκεκριμένο μαθησιακό πεδίο. Η πλοήγηση γίνεται είτε με το πληκτρολόγιο είτε με το ποντίκι. more»
 • Κέρδισε τη Συμμορία – quiz ΤΠΕ
  Αυτό το παιχνίδι επιτρέπει στον χρήστη να παίξει ένα παιχνίδι-quiz στοιχήματος πολλαπλών επιλογών, στο οποίο πρέπει να απαντήσει τις ερωτήσεις για να κερδίσει τα λεφτά του γκάνγκστερ. Τη θεματική μπορεί να την επιλέξει ο παίκτης από μια λίστα, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένη ενότητα. Η πλοήγηση γίνεται είτε με το πληκτρολόγιο είτε με more»
 • Wlearn.GR – Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα στις ΤΠΕ
  Η ιστοσελίδα www.wlearn.gr δημιουργήθηκε από τον Άκη Καργιοφύλλη, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη, εργάζεται στον τομέα της Πληροφορικής και έχει εγκεφαλική παράλυση. Η καινοτομία της ιστοσελίδας του βασίζεται στο ότι αποτελεί τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο όπου ο χρήστης μπορεί να βρει μια δωρεάν ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη από συμβουλές και tips για τη χρήση των ΤΠΕ, τόσο more»
 • Οδηγός προσβασιμότητας της Samsung για τον Η/Υ
  Αυτός ο οδηγός έχει 7 κατηγορίες παραμετροποίησης του υπολογιστή σας: Θα ήθελα να τα βλέπω όλα μεγαλύτερα. Θα ήθελα να αλλάξω τα χρώματα και το φόντο του κειμένου. Θα ήθελα να αλλάξω τη γραμματοσειρά. Θα ήθελα ο υπολογιστής να εκφωνεί το κείμενο που βλέπω. Θα ήθελα να γίνει το πληκτρολόγιό μου πιο εύχρηστο. Θα ήθελα more»
 • Έλεγχος υποβολής ελληνικού εκπαιδευτικού αντικειμένου
  Αυτό είναι ένα εκπαιδευτικό αντικείμενο στα Ελληνικά.
 • Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο και ασφάλεια
  H χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με το λογισμικό, τους λογαριασμούς, τα αρχεία, τα επισυναπτόμενα κείμενα και όλα τα σχετικά θέματα ασφάλειας. Καλύπτει τα εξής θέματα: 1. Η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ηλεκτρονικοί λογαριασμοί και διευθύνσεις Λογισμικά και διαδικτυακές εφαρμογές Πρόσβαση (Logging In) Εισερχόμενα (Inbox) Συγγραφή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος (Composing an Email) Φάκελος απεσταλμένων αντικειμένων more»