Νέα

 • Wlearn.GR – Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα στις ΤΠΕ
  Η ιστοσελίδα www.wlearn.gr δημιουργήθηκε από τον Άκη Καργιοφύλλη, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη, εργάζεται στον τομέα της Πληροφορικής και έχει εγκεφαλική παράλυση. Η καινοτομία της ιστοσελίδας του βασίζεται στο ότι αποτελεί τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο όπου ο χρήστης μπορεί να βρει μια δωρεάν ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη από συμβουλές και tips για τη χρήση των ΤΠΕ, τόσο more»
 • Ε.Κ.Π.Α.: Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΦμεΑ)
  Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στοχεύει στην επίτευξη στην πράξη της ισότιμης πρόσβασης στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, μέσω της παροχής προσαρμογών στο περιβάλλον, Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Υπηρεσιών Πρόσβασης. Μερικές από τις βασικές ανάγκες ή απαιτήσεις των ΦμεΑ είναι: η πρόσβαση more»
 • Ναι, μπορώ! Εκδήλωση σχετικά με ανάπτυξη δεξιοτήτων σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και σε σχετικές υποστηρικτικές τεχνολογίες (ΥΤ), για όλους
  Ημερομηνία: 4 Δεκεμβρίου 2013 Χώρος: VLEVA (Vlaams-Europees verbindingsagentschap vzw), Kortenberglaan 71, 1000 Βρυξέλλες, Βέλγιο Συμμετέχοντες: 100-120 Διάρκεια: 9:00 – 18:00 Δύο Ευρωπαϊκά Έργα του Προγράμματος Διά Βίου Εκπαίδευσης (το VIPI και το ATLEC) ολοκληρώνονται με το πέρας του 2013 και αυτό το τελικό συνέδριο έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των Έργων σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης, απασχόλησης more»
 • Έναρξη εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις ΤΠΕ για ΑμεΑ στην Αθήνα
  Το πρόγραμμα ViPi διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας που εξειδικεύονται σε προσωποποιημένες ανάγκες χρηστών με διαφορετικές αναπηρίες. Από τις 20 Ιουνίου, περιοδικές εκπαιδευτικές συνεδρίες θα πραγματοποιούνται για τους επόμενους 6 μήνες φέρνοντας σε επαφή ειδικούς των ΤΠΕ με τους συμμετέχοντες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε χρήστη. Οι αρχικές συνεδρίες more»
 • Τοπικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, Λευκωσία, Κύπρος, Μάρτιος 2013
  Στα πλαίσια του Έργου ViPi, η εταιρεία G.M EuroCy Innovations Ltd διοργάνωσε ένα τοπικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Λευκωσία (Κύπρος), στις 22 Μαρτίου 2013. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση όλων των αποτελεσμάτων του Έργου στην τοπική κοινότητα εν δυνάμει χρηστών και η εκπαίδευση τους στη σωστή χρήση των αποτελεσμάτων, δεδομένης και της έναρξης της πιλοτικής more»
 • Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του Έργου ViPi στην Κύπρο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία
  Η εταιρεία G.M EuroCy innovations ανακοινώνει την επιτυχή διεξαγωγή του τοπικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Κύπρο, που έλαβε χώρα στη Λευκωσία, στις 22 Μαρτίου 2013. Τοπικοί ενδιαφερόμενοι φορείς και άτομα, είχαν την ευκαιρία να δούνε λίστα με όλα τα αποτελέσματα του Έργου ViPi, να παίξουν με εκπαιδευτικά παιχνίδια και να συζητήσουν τις πιθανές χρήσεις του υλικού more»