Ναι, μπορώ! Εκδήλωση σχετικά με ανάπτυξη δεξιοτήτων σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και σε σχετικές υποστηρικτικές τεχνολογίες (ΥΤ), για όλους

Ημερομηνία: 4 Δεκεμβρίου 2013
Χώρος: VLEVA (Vlaams-Europees verbindingsagentschap vzw), Kortenberglaan 71,
1000 Βρυξέλλες, Βέλγιο
Συμμετέχοντες: 100-120
Διάρκεια: 9:00 – 18:00

Δύο Ευρωπαϊκά Έργα του Προγράμματος Διά Βίου Εκπαίδευσης (το VIPI και το ATLEC) ολοκληρώνονται με το πέρας του 2013 και αυτό το τελικό συνέδριο έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των Έργων σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης, απασχόλησης και ανεξάρτητης διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρίες.

Τα δύο Έργα αλληλοσυμπληρώνονται, αφού το VIPI στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων σε ΤΠΕ για (νέους) ενήλικες με αναπηρίες και το ATLEC στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ΥΤ βασισμένες σε ΤΠΕ.

Το Συνέδριο έχει διπλό στόχο: από τη μια την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ανθρώπων κλειδιά και των φορέων χάραξης πολιτικής σχετικά με την ανάγκη εκπαίδευσης σε ΤΠΕ και ΥΠ βασισμένες σε ΤΠΥ και από την άλλη την παροχή συγκεκριμένων προγράμματων εκπαίδευσης, μεθόδων και εργαλείων που αναπτύχθηκαν στα Έργα. Η επισήμανση των αναγκών και η υπόδειξη υλικού για την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών, θεωρείται μια πολύτιμη συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της ισότητα των ευκαιριών και τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

Το Συνέδριο θα παρουσιάσει ακαδημαϊκές και εμπειρικές εργασίες/συνεισφορές, ενώ θα επιδιώκεται η διαδραστικότητα, ο διάλογος και η ανταλλαγή πληροφοριών σε παράλληλες συνεδρίες και στα πλαίσια έκθεσης. Επομένως, άλλα σχετικά Έργα και εμπειρίες προσκαλούνται να συνεισφέρουν με αφίσες ή στέλνοντας ενημερωτικά φυλλάδια για εμπλουτισμό της έκθεσης.

Ο προσβάσιμος χώρος, καθώς και οι προσιτές παρουσιάσεις, αποτελούν βασικά κίνητρα για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες.

Παρακαλούμε, συμβουλευτείτε τους ιστοχώρους http://www.vipi-project.euhttp://www.atlec-project.eu για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Έργα και τις ενημερώσεις του προγράμματος του Συνεδρίου.

Η διαδικασία εγγραφών έχει ανοίξει. Τονίζεται ότι η συμμετοχή επιβεβαιώνεται μόνο μετά τη λήψη επίσημης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από τους διοργανωτές. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής, αλλά οι συμμετέχοντες αναμένεται να καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής με ίδιους πόρους.

Εγγραφείτε εδώ!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.