Σειρά παιχνιδιών MEMOBILE

Memobile screenshot

Memobile screenshot

Η Σειρά παιχνιδιών MEMOBILE είναι μια εφαρμογή για φορητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, η οποία περιέχει 3 παιχνίδια με στόχο τη διδασκαλία και έλεγχο δεξιοτήτων των μαθητών, σε ενότητες που καλύπτονται από τα σχέδια μαθημάτων του Έργου ViPi. Τα παιχνίδια βοηθούν τους εκπαιδευόμενους να μάθουν συγκεκριμένα θέματα της σειράς μαθημάτων του ViPi, βοηθούν στην ενίσχυση και εξάσκηση της μνήμης σχετικά με το περιεχόμενο των μαθημάτων και επίσης βοηθούν στην ανακάλυψη νέων πληροφοριών. Η σειρά παιχνιδιών έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο, στο να θυμούνται απλές λειτουργίες καθώς και τα τμήματα των υπολογιστών. Τα παιχνίδια είναι τα “Αντιστοίχιση Ζευγαριών”, “ΣΕΤ Εκκίνησης” και “Πιέστε…και Δράση”.

Τα παιχνίδια χρησιμοποιούν ως εκπαιδευτή των χρηστών τον Memo, ένα νεαρό αγόρι- χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Το πρώτο παιχνίδια αφορά το ταίριασμα τμημάτων υπολογιστή. Το παιχνίδια πρώτα εισάγει τα τμήματα του υπολογιστή, με σύντομη περιγραφή της λειτουργίας τους. Το ταίριασμα των τμημάτων στο παιχνίδι, αναμένεται να βοηθήσει τους παίχτες στην απομνημόνευση των τμημάτων και το παιχνίδια αποτελεί ουσιαστικά ένα κίνητρο για επανάληψη της διαδικασίας εκμάθησης.
Όταν ο παίχτης πατήσει πάνω σε ένα τετράγωνο, ένα τμήμα που κρύβεται από κάτω θα εμφανιστεί. Όταν πατήσει πάνω σε άλλο τετράγωνο κουτάκι, το πρώτο τετράγωνο που είχε ανοίξει να κλείσει ξανά, εκτός αν το περιεχόμενο των δύο είναι το ίδιο. Η ιδέα είναι η απομνημόνευση της θέσης των τμημάτων ενώ προχωρά το παιχνίδι. Εάν ο παίχτης ανοίξει δύο κουτάκια με ίδια τμήματα υπολογιστή σε συνεχόμενα πατήματα, αυτά θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι το ταίριασμα όλων των τμημάτων με όσο το δυνατό λιγότερα πατήματα σε κουτάκια. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ο παίχτης κερδίζει μια επιπλέον συμβουλή σχετικά με άλλο ένα τμήμα υπολογιστή. Ακολούθως, ο παίχτης μπορεί να επαναλάβει το παιχνίδι ώστε να βελτιώσει το σκορ του ή να πάει στο αρχικό μενού για να παίξει άλλο παιχνίδι.
Το δεύτερο παιχνίδι αφορά το πάτημα όσων το δυνατόν περισσότερων κουμπιών σε μια οθόνη, σε περιορισμένο χρόνο. Το παιχνίδι έχει ως στόχο να ενισχύσει τη γνώση του συμβόλου ανάμματος του υπολογιστή, και επίσης παρέχει πλεονεκτήματα σχετικά με την ενίσχυση της ικανότητας συντονισμού κινήσεων του παίχτη. Το παιχνίδι αρχίζει με περιγραφή της ασφαλούς διαδικασίας ανάμματος και σβησίματος του υπολογιστή. Η περιγραφή αυτή ενισχύεται με γραφικά σε στυλ παιδικών σειρών που δείχνουν τι και πότε πρέπει να πατηθεί. Στη συνέχεια, ο παίχτης έχει στη διάθεση του περιορισμένο χρόνο κατά τον οποίο πρέπει να πατήσει στην οθόνη κουμπιά ανάμματος (πράσινο σήμα) και να αφήσει άθικτα κουμπιά σβησίματος (κόκκινοι σταυροί). Πατώντας κουμπιά ανάμματος και αφήνοντας άθικτα τα κουμπιά σβησίματος, κερδίζονται πόντοι.
Το τρίτο παιχνίδι, “Πιέστε…και Δράση”, αφορά την εκπαίδευση σε συντμήσεις πληκτρολογίου του υπολογιστή. Ξεκινά με ένα εκπαιδευτικό τμήμα κατά το οποίο επεξηγούνται διάφορες συντμήσεις πληκτρολογίου και η λειτουργία τους. Ακολούθως, συνεχίζει με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, όπου ο παίχτης καλείται να επιλέξει τις ενέργειες που σχετίζονται με συγκεκριμένους συνδυασμούς πλήκτρων στο πληκτρολόγιο. Το παιχνίδια αναμένεται να ενισχύσει τη γνώση του εκπαιδευόμενου σχετικά με τις συντμήσεις του πληκτρολογίου, καθιστώντας τον/την περισσότερο ικανό στη χρήση του υπολογιστή πιο αποτελεσματικά.
Οι διάφορες γλώσσες στις οποίες διατίθεται το παιχνίδι, μπορούν να κατεβούν από (αρχεία apk): NLENELLT.
Η σειρά παιχνιδιών Memobile είναι επίσης διαθέσιμη στο Google Play.
Η σειρά παιχνιδιών Memobile είναι αποτέλεσμα του Έργου ViPi. Το Έργο ViPi KA3 LLL (511792-LLP-1-2010-1-GR-KA3-KA3NW) έχει μερικώς χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, υποπρόγραμμα KA3 ICT. Η επικοινωνία αυτή αποτελεί απόψεις μόνο των συγγραφέων και η Επιτροπή δε μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει επί την πληροφορίας που περιέχεται.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.