Deelnemers/pALS gezocht voor project!

De ALS Liga vzw lanceerde recent de Proeftuin ALS Digitalk. Dit project richt zich naar pALS die een (beginnend) probleem ervaren tijdens het spreken en nog geen communicatiehulpmiddel gebruiken.

De ALS Liga reiken deze pALS gratis en binnen 10 dagen na een bezoek aan hun secretariaat een communicatietoestel op maat aan. De pALS kunnen dit hulpmiddel blijven gebruiken zolang ze het nodig hebben. Indien de behoefte verandert, zal de Liga op korte termijn een ander hulpmiddel aanbieden.

Dit project test de mogelijke voordelen uit, zowel naar kosten als naar kwaliteit van leven, van een flexibel uitleensysteem. Langs overheidswege dienen pALS momenteel vaak langer te wachten op een hulpmiddel en maakt niet iedereen aanspraak op terugbetaling. Eveneens kan ALS zodanig snel evolueren dat het hulpmiddel mogelijks al na een korte periode niet meer aangepast is aan de noden.

Met dit project volgen ze veranderingen individueel op zodat ze kort op de bal kunnen spelen. Op deze manier evolueert het hulpmiddel mee met het ziekteproces. U kan hen steeds telefonisch of per e-mail bereiken:

Ellen Rombouts
Project medewerker logopediste
ALS Mobility & Digitalk
Tel: +32(0)16/23.95.82
Fax: +32(0)16/29.98.65
Email: MenD@alsliga.be

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.